streda 28. septembra 2016

zemiaková knedľa zo špaldovej múky




Zemiaková knedľa ako úžasná príloha napríklad k červenej kapuste mňamka.


čo treba:
zemiaky - 3 väčšie
50 g krupice
1 vajce
100 g špaldovej múky
soľ
a domáci chlebík (1kúsok, ak by som doma nemala svoj nedám tam nič) alebo môžete dať nejaké pečivo


Nové zemiaky si dáme uvariť aj v šupke do mierne osolenej vody. Po uvarení ich buď ošúpete a rozmačkáte, alebo rozmačkáte aj so šupkou. Pridáme krupicu, premiešame a necháme vychladnúť.
Postupne pridáme vajíčko, múku a soľ a spracujeme s rukami na cestíčko. Teraz môžete pridať malé kúsočky nejakého pečiva alebo nemusíte dávať žiadne. Ešte raz poriadne premiešame, prehnetieme a potom cesto rozdelíme na dve menšie časti.
Prichystáme si hrniec s vriacou vodou, osolíme a šupneme tam naše dve malé knedličky a necháme variť 25 minút na plotničke.


Vyberieme, pokrájame a už môžeme papať.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára