Keksíky sa výborne hodia na nejakú oslavu, párty večierok len tak večer k vínku, pri futbale k pivu. Skrátka sú úžasné malé a veľmi chutné ;)
čo treba?
bryndza 250g
kokosový olej 5 PL
olivový olej 2PL
kefír (domáci) odhadom
himalájska soľ
múka - používam špaldovú hladkú, celozrnnú akú máte takú dáte 375-400g
sóda
2 vajíčka
Recept veľmi jednoduchý bez komplikácií. Zvládne každý.
Ešte treba veľkú misu. Tú si zoberiem, hodíme tam bryndzu celú jak je. Prišupneme múku, kokosák, oliváč, kefír, soľ, vajíčka a sódu aby nám troška nafučali. Všetko spolu zmiešame na cesto, ktoré môžeme bez problémov vyvaľkať. Prehodíme si ho na pomúčenú desku a s valčekom si ho urovnáme na cca 5 mm alebo ako sa podarí. kto by to už len meral :D
a vykrajujeme malé keksíky - ja som použila vykrajovačky na medovníky, treba využiť čo máme doma. Ale fantázii sa medze nekladú.
Potom poukladáme na pečiaci papier, ktorý už je pripravený na plechu zastúpiť svoju robotu v trúbe. Potrieme rozšľahaním vajcom a posypeme čím chceme. Ja som dala nastrúhaný eidam a sezam, ďalšie varianty chia semienka, ľan, bylinky, pasta z cesnaku komu čo chutí.
Trúbu už máme predohriatu na 200 celsiových stupňov a šup tam s keksíkami na 15-20 minút (v závislosti od hrúbky cesta aká sa nám podarila).
Po vytiahnutí z trúby vonia prekrásne celý byt a vám budú tiecť slinky keď ich zbadáte tak pozor na popálený jazyk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára