utorok 21. júna 2016

čínska ostrokyslá polievka s tofu









čo treba?
zelenina čerstvá najlepšie ak nemáte môžete dať aj čínsku mrazenú zmes
šampióny, alebo čínske hríby shitake
pór
mrkva
kapusta čínska
červená paprika
zázvor
bambusové výhonky
ryžový ocot
sójová omáčka
solamyl
tofu
chilli papričky
bujón (máme náš domáci)




 

Poďme na to:
Do veľkého hrnca napustíme vodičku šupneme tam náš bujón 6-9 PL sójovej omáčky, chilli papričky pokrájané na jemno (alebo sušené chilli), necháme prevrieť. Medzitým si pokrájame všetky ostatné suroviny - zeleninu (šampióny, mrkvu, pór, červenú papriku, čínsku kapustu, bambusové výhonky, čerstvý zázvor) na malé kúsky alebo aj väčšie závisí ako to chcete mať v polievke :) najlepšie použiť robot je to rýchlovka potom :D
Do zovretej ochutenej vody šupneme pokrájanú zeleninku stíšme plamienok a necháme pomaličky variť aby zeleninka zmäkla.
Pridáme ryžový ocot, dosolíme prípadne ak nám chýba pridáme ešte sójovku, chili, soľ, čokoľvek vám chuťovo chýba, aby sme mali tie správne ostro-kyslé chute.
 

Na záver prihodíme nakrájané tofu, dávam ho neskôr aby sa mi nerozpadol ale mala som v polievke krásne kúsky.
A už nám zostáva len zahustiť, aby bola krásne ťahavá tzv. "soplovitá". Do malej misky si dáme STUDENÚ vodu (dôležité aby sa nám solamyl nezgrcol) a do nej 3 PL kopcovité solamylu. Miešame kým sa nám solamyl nerozpustí. Potom za stáleho miešania vlievame do bublajúcej polievky a varíme ešte asi takých 10 minút.
Kto chce môže si ešte rozšľahať vajíčko a pomaličky ho vlievať do polievky bez miešania. Ja mám radšej verziu bez vajca.

 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára