
čo treba:
pšeno odhadom 200g
fazuľa - veľká prskaná vopred namočená vo vode aspoň pár hodín 250g
hrášok (použila som mrazený)
rajčina jedna veľká
pór
cesnak 3-4 strúčiky
korenie, hlavne veľa chilli (nech je to riadne mexické)
bylinky
soľ himalájska
Tzatziky:
uhorka
citrónová šťava
soľ, čierne korenie
kôpor
kefír alebo jogurt biely
Fazuľu si dáme najskôr do vody napučať aspoň na 3-4 hodinky, kľudne aj viac ako máte čas :)
potom ju šupneme do hrnca a necháme variť 30-40 minút, nech nám krásne zmäkne.
Pšeno prepláchneme zo 2razy a hodíme do vodičky zovrieť, varí sa asi 15 minúť, kým nezmizne/nevyparí sa všetka voda.
Následne si pripravíme panvicu v mojom prípade wok hodíme tam troška kokosáku na rozpálenie, šup tam pórik, očistený cesnak, hrášok premiešame, prihodíme uvarenú zliatu fazuľku a nakrájanú rajčinu na menšie kúsky. Prisolíme, posypeme bylinkami (tymián, koriander, oregano, kurkuma, chilli opäť premiešame a necháme troška podusiť na pár minút.
Keď máme uvarené pšeno prihodíme k zeleninovej zmesy a poriadne premiešame ešte stále na ohni vo woku.
Medzitým sa pustíme na tzatziky, origoš sa robia z uhorky, ktorú si postrúhame na jemno. Pridáme v našom prípade kefír (milujeme ho a dávame ho všade - samozrejme domáci nie kupovaný), ale môžete dať aj biely jogurt. Prihodíme soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu a premiešame v mištičke. Keďže nám zostalo dosť kôpru použili sme ho aj sem a pridali najemno nakrájaný do tzatzikovej omáčky (a veru sa tam riadne hodí).
Keď je všetko hotové hodíme to na tanier polejeme tzatzikami a doplnili sme si to ešte čerstvou bazalkou a kapustovým šalátom. A už len jesť ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára