pondelok 4. júla 2016

Cícerové kari s paprikovou ryžou





Milujem cícer - moja najobľúbenejšia strukovina a cícerové karí spojenie sladkého a pikantného je bomba.

čo treba:
ryža jasmínová
paprika mletá
cícer namočený popredu vo vode
kokos taktiež namočený vo vode stačí 10-15minút (alebo kokosové mlieko)
banán 2 ks
rajčina 1 veľká
zázvor sušených aj čerstvý
kurkuma
himalájska soľ
cibuľka
citrónová šťava trošička
rímsky kmín
chili
sušené datle 2-3 ks (bez konzervantov a pridaných cukrov) prípadne iné sladidlo


V prvom rade je dôležité namočiť si cícer do vody noc vopred alebo ráno aspoň na pár hodín.
Namočený cícer dáme variť a hneď vedľa do druhého hrnca hodíme variť ryžu medzitým si pokrájame cibuľku rajčinky banán a zázvor.
Na rozpálený kokosák šupneme kurkumu, rímsky kmín a chili na sekundu speníme a prihodíme k nim cibuľku a časť banánov a časť rajčiny, premiešame a necháme chvíľku restovať na panvici.
K ryži šupneme mletú papriku a premiešame nech sa nám začne červenať tak troška :). Opäť sa vrátim k panvici a prihodím tam zvyšok ingrediencií himalájsku soľ, zvyšok banánov a rajčiny a kokosovú vodu a štipku škorice. Prehrejme na panvici ešte takých 5 minút a potom to všetko šupneme do mixéra a rozmixujeme na vodovú kašu ak je treba doplníme vodu napríklad z uvereného cíceru, keď ho budeme cediť. 


Rozmixované karí zmiešame s uvareným cícerom a po uverení ryže už len servírujeme ako prílohu sme si dali pickles z tekvice a červenej repy.

Dobrú chuť ;)



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára