čo treba:
fazuľové lúsky biele
pšeno
bryndza
cesnak
cibuľka/pór
bylinky
himalájska soľ
Lúsky si opláchneme ak sú mladé nemusíme s nimi už nič robiť, ak sú staršieho dáta treba poodkrajovať končeky. Dáme ich povariť tak na 10 minút do osolenej vodičky.
Medzitým si prepláchneme pár krát aj pšeno podobne ako ryžu, cca 1 hrnček. Varíme zhruba 15-20 minút, kým nám pekne nenarastie a nezmäkne.
Olúpeme si cesnak nakrájame spolu s pórikom či cibuľkou, šupneme ich na panvicu a orestujeme na chvíľku na kokosáku. Na chvíľku tam prihodíme aj uvarené lúsky a ponaháname ich na rozpálenej panvici či woku. Vytiahneme si pekáčik, ktorý potreme kokosákom nech sa nám to nepripeče. A už tam len šupneme lúsky, pšeno a bryndzu a celé to premiešame a dokoreníme (chili, čierne korenie, kurkuma) dobylinkujeme (koriander, bazalka, tymián) a dosolíme.
Pečieme na 180 céčkových stupňov 30-35 minút.
Na tanieri dozdobíme čerstvou bazalkou a príloha je pickles :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára