Pickles je fermentovaná teda nakladaná/kvasená zelenina v pohári. Veľmi dobrá a zdravá pochúťka-výborný zdroj lakobacilov, ktorú môžete použiť ako prílohu prípadne aj hlavné jedlo ako môj drahý hovorí "vynikajúcí dezertík".
Zeleninu môžete použiť akúkoľvek, teraz máme dve varianty repovo-tekvicové pickles a druhé je repovo-cuketovo-mrkvové.
čo treba:
veľký pohár
červená repa alias cvikla
mrkva
cuketa
chren
zázvor
soľ himalájska - pomer je na 1kg zeleniny 10g soli
Všetku zeleninku si očistíme/umyjeme a pokrájame na menšie kúsky také aby sme ich mohli šupnúť cez food procesor/kuchynský robot. Nakrájanú zeleninu sme odvážili aby sme to vedeli vhodne prisoliť. My sme si navážili z tohto množstva 2kg očistenej zeleniny tak k tomu použijeme 20g soli.
Všetko preženieme cez robot, ktorý to za nás postrúha, k tomu prihodíme soľ premiešame rukami nech nám pustí zeleninka šťavičku a už len naložíme do pohára. Poriadne ju v pohári postláčame.
Prikrytý pohár odložíme v izbovej teplote na pár dní, kým nám nevystúpi voda a neklesne zasa späť. Malo by to trvať 2-3 dni a môžeme papať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára