pondelok 11. júla 2016

Hrachová kaša s osmahnutou zeleninkou





čo treba:
hrach cez noc namočený
soľ himalájska
cibuľka/pór
cesnak
koreniny, bylinky
zelenina (dali sme mrazenú čínsku zmes)
tekvicové a slnečnicové semienka
tekvicový, konopný, olivový olej
čerstvá bazalka na dozdobenie


Hrach si namočíme do vody najlepšie cez noc, prepláchneme zo dva razy a dáme variť, dochutíme soľou, čiernym korením, tymiánom, chilli, korianderom. Priebežne premiešame, varíme kým nezmäkne .
Nakrájam si pórik a cesnak, šupnem ich na panvicu s kokosákom nech sa mi troška rozpália do zlatova a pustia tú užasnú vôňu, ktorú milujem pri varení. Prihodíme k tomu zeleninku mrazenú, ak máme čerstvú rozhodne lepšia čerstvá a necháme troch osmahnúť.
Keď hrášok uvarený prihodím k nemu troška pórika a rozmixujem na úžasnú kašu. Šupneme na tanier prihodíme zeleninku, doplníme slnečnicovými a tekvicovými semienkami, pár kvapiek tekvicového a konopného oleja, prípadne aký chcete a máte (aj nič, len nám sa to tam žiada) a ešte okrasa na záver bazalka. Hotovo.
Papali sme s pickles z červenej repy a tekvice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára